Spørgsmål

Hej

Jeg prøvede som cirka 16-årig for første og eneste gang at hygge med en lidt ældre fyr. Det var dengang frækt og meget spændende at prøve at lege med en anden pik, mærke den varme sperm i munden, alene det at prøve at sutte en slap pik indtil den blev hård og til sidst sprøjtede er noget som har fulgt mig lige siden. For et par år siden var min kæreste og jeg i Roskilde og se en swingerklub som holdt infodag. Mens vi kikkede på diverse rum, var hun “tændt”, og jeg synes det var noget vi skulle prøve, hvilket hun virkede lidt lunt på. Men da vi kom hjem og talte om det, var det som om, at hun ikke ville alligevel. På et tidspunkt har jeg foreslået, at vi kunne finde en anden fyr, så vi kunne prøve en trekant. Det ville give mig et alibi til at få muligheden for at lege med en pik igen, uden at hun fattede mistanke. Men ideen faldt ikke i god jord hos hende. Vi har kendt hinanden i 14 år, men bor ikke sammen. Vi er begge nu 60 år, og sexlivet er meget småt. Forleden lavede jeg en annonce i Boyfriend.dk – hvor jeg søgte en ældre fyr til lejlighedsvise besøg. Søgte én hvor man stille og rolig kunne hygge sig over en kop kaffe og snakke om lidt af hvert, og derefter hygge sig med lidt stille og rolig erotik. Svarene var dog useriøse og nogle direkte ulækre. Jeg er ikke til rp og andre af disse ting, men mere til nice piklege og i den stil, men det var der desværre ikke rigtig noget af. Det er også sjovt at mand+mand anses som ulækkert, mens to kvinder betragtes som lækkert og frækt. Hvilken ide har I til man kan komme videre i søgen efter lidt fræk erotik, som er seriøst?

Hilsen John

Kære John

Tak for dit ærlige brev. Hvor er det stærkt at du tillader dig selv at mærke din lyst og længsel efter at undersøge mere det at være sammen med en anden mand. Vi ser det som et helt naturligt ønske og nysgerrighed at have lyst til at hygge og være sammen seksuelt med også ens eget køn.

I mange kulturer og til alle tider er biseksualiteten blevet dyrket. Fra naturens side er der flere arter der udlever biseksuel adfærd end en heteroseksuel adfærd. Forskning viser, at ca. 80 % af vi mennesker har en biseksuel side, men at det er meget færre, der tør tillade sig selv at mærke det. Og kun få procent, der tør udleve den. Netop pga. af samfundets fordomme, som du selv skriver.

Vi forstår godt din sexliv med din kæreste er på vågeblus, når du ikke kan være åben og ærlig om hele din seksualitet.

Vi er kede af at høre om dine dårlige erfaringer på datingsider, med at få dig nogle gode positive trygge oplevelser med en anden mand.

Vores vigtigste råd til dig er at gå ind på denne hjemmeside: http://lgbt.dk/radgivning/biseksuel/.
Her kan du møde ligesindede og tale om sine følelser og oplevelser omkring din biseksualitet i trygge rammer. Du vil møde et miljø, hvor seksualitet og følelser mellem mænd er lige så naturligt og fint som mellem mænd og kvinder og mellem kvinder og kvinder. Og her vil du kunne høre andres erfaringer med dating mellem mænd. Vi råder dig til ikke at begynde at gå til møder, før du har fortalt der til din kæreste. Ellers vil hun føle, at du går bag hendes ryg.

Åbenhed og ærlighed overfor din kæreste vil være det allerbedste for dig at kunne have, da du kommer til at betale en høj pris ved løgn og uærlighed. Vi forstår så godt, at det er svært for dig at sige det til hende, da du er bange for afvisning – og i første omgang kan det også være realistisk at hun afviser det.

Så vores forslag er, at du først læser på sitet og måske taler i telefon med rådgivningen. Herefter mærker du efter, om det har givet dig en større ro og accept af din seksualitet. Hvis du mærker det, vil din kæreste kunne mærke den ro, når du fortæller hende om din hemmelighed, og dermed vil der være større sandsynlighed for, at hun også vil kunne rumme den. Det er væsentligt, at du er tydelig i at forklare hende, at det er både og, og ikke enten eller – fordi du gerne vil have seksuelle møder med en mand, er det ikke ensbetydende med at du ikke har lyst til hende.

Dernæst vil vi foreslå, at du inviterer hende med ind til et infomøde om biseksualitet. Det er oftest alt det vi ikke snakker om, alt det der bliver gemt væk og som alligevel siver ud fra det ubevidste, som laver mest ravage. De fleste tror, at det at tingene kommer ærlige og åbent frem i lyset skaber kaos, drama og voldsomme ubehageligheder. Oftest er det kun første reaktion. Hvis du selv bevarer roen og står ved dig selv, så følger omgivelserne meget tit med. Det vigtigste er, at du følger din egen lyst, behov og længsler – det bliver i sidste ende til alles glæde.

I starten hvor vi selv var meget usikre på, om vi kunne finde ud af at leve polyamorøst, var der mange flere omkring os, der reagerede negativt. Mange forstod det ikke, og mange var sikre på, at vi nu ville blive skilt. Få forstod, at det er muligt at have flere partnere. Men jo mere vi ejede det og ikke selv var i tvivl, jo færre var pludselig imod det og mange blev i stedet nysgerrige og respektfulde.

Vi ønsker dig held og lykke på din nye seksuelle og kærlige rejse.

De bedste hilsner fra
Birgitte og Hans Erik